L'Alfas del Pi & Sporten
Vanwege het prachtige en buitengewone klimaat komen veel topsporters en altleten uit alle landen van de wereld heel het jaar door (vooral in de winter) naar LAlfs del P om te trainen in de installaties van het Trainingscentrum. Soms bedraagt het temperatuurverschil tussen de landen van oorsprong van deze atleten en LAlfs del P meer dan 30 graden tijdens de wintermaanden.
L'Alfas del P heeft een sportcomplex met een oppervlakte van meer dan 100.000 m2, dat beschouwd wordt als een van de beste van de provincie. In combinatie met het gunstige klimaat kunnen hier op hoog niveau competitiesporten beoefend worden, en kan er gedurende het hele jaar getraind worden. Er is tevens een atletiekpiste van 400 meter, een zone voor discuswerpen, een turnzaal, een zwembad van 25 meter en persvoorzieningen. Andere watersporten, zoals diepzeeduiken, kunnen ook plaatselijk worden beoefend.Sport
Het trainingscentrum, dat dichtbij de dorpskern ligt, heeft fantastische installaties voor topcompetities. De atletiekbaan, bestaande uit zes lanen, is bedekt met hetzelfde materiaal als gebruikt werd in het Olympisch Stadium van Barcelona. Dit vloermateriaal werd door topsporter Carl Lewis geprezen als de snelste baan in de wereld. De body building zaal is uitgerust met alle apparaten die nodig zijn voor alle soorten oefeningen.

Daarnaast heeft het trainingscentrum ook multifunctionele banen, tennisbanen, kaatsbanen, een zwembad, enz..., Kortom het trainingscentrum heeft complete installaties voor het beoefenen van alle individuele of groepsporten , en biedt ook cursussen voor beginners via de gemeentelijke sportscholen (voetbal, basketball, atletiek, wielrennen, kaatsspel, tennis, enz...).
Bij de Playa del Albir is er ook nog een oefenbaan voor golf voor beginners en een cricketveld, een van de weinige in Spanje en vrijwel de enige waar internationale crickettoernooien plaatsvinden.

Daarnaast biedt het fantastische massief van de Sierra Helada, dat zich over een lengte van 6,5 km langs de kust uitstrekt en waarvan het hoogste punt 438 meter boven de zeespiegel ligt, de gelegenheid voor trektochten, fietstochten of wandelingen langs gemarkeerde paden met adembenemende vergezichten over land en zee en waarbij men van heel dicht de plaatselijke flora en fauna kan zien.

Aangezien het dorp aan de zee ligt kan men in LAlfs del P alle soorten watersportmodaliteiten beoefenen zoals waterski, zeilen, windsurfen, surfen, enz... en zelfs duiken in het prachtige onderwaterlandschap aan de voet van de steile Sierra Helada.